Fotografiada al terme de Riudecanyes, l'agost del 2009, la de sota. Amb la guia de Tolman i Lewington a la mà, crec que aquesta és l'espècie, encara que per distribució és dubtós que n'hi hagi tan avall.
El juny de 2011, a Arbolí, en fotografiem una més, encara més clara.
Preciosa papallona freqüent als Pirineus i molt més escassa a les nostres comarques.
Aquesta foto és la primera col·laboració de què gaudeix aquest bloc, és del Pedro Torres Expósito, i és feta als Rasos de Peguera, al Berguedà. Aquest mateix estiu del 2009.
De moment, no puc dir que mai hagi vist aquesta espècie al Camp, però hi poso la foto per tal i com és una col·laboració.
Ja comencen els problemes, aquesta papallona no la he pogut acabar d'identificar de forma segura amb la guia, el més probable és el que poso al títol, però aleshores serien dos mascles.
També podria ser Follet gran, Cupido osiris...ufff! cada cop costa més.
A baix, La Mussara, Muntanyes de Prades, juliol del 2009.
Al mig, un altre a Riugréixer, al Berguedà, totes dues localitats de clima mediterrani fred.
En canvi, a dalt, a Reus el juny del 2010, fotografiem una papallona de la mateixa espècie, però, tal i com diu a la guia de Tolman i Lewington, a les localitats càlides del sud d'Europa es troba la varietat P. tithonus decolorata.
Fotografiada a La Mussara el juliol del 2009. Aquesta papallona no figura com a present a la península a la guia de Tolman i Lewington, així és que no sé si l'he identificada malament o és una manca d'actualització dels mapes de la guia. És clar qu també podria ser C. arcania.
El grup de dalt és vora la Noguera Pallaresa prop de Sort, l'agost del 2010, i l'exemplar de sota és a Les Pinedes, Arbolí, Muntanyes de Prades, el juliol del 2009.
La foto de sota és a la Serra de Miramar, la primavera de 1992. Sortosament, l'hem poguda millorar una mica l'estiu del 2010 a Masriudoms, Vandellòs, és la foto de dalt.